23 Mayıs 2008 Cuma

Manchester United FC..!

Bu mükemmel finali istediğim gibi Manchester United kazandı..Ama bir önceki yazımda söylediğim 2-1 tahmini ne yazık ki tutmadı..Aslında tutcak gibi gözüküyordu..Hele o Giggs'in uzun topunda C.Ronaldo'nun ortası ve Tevez'in kafası ile ardından Cech'in çelmesi ve dönen topa Carrick'in vurduğu pozisyon gol olsaydı büyük ihtimalle tutardı..

Hele bir de maçta Ertem Şener-İlker Yasin ikilisinin dialogları ise insanı futboldan soğutacak cinstendi..Bir insan bu kadar salak olabilir mi ya?..Hadi birini hallettik diyelim aynı derecede salak 2 insan bir araya gelip maç anlatabilirmi?..Demek olabiliyormuş..Bir de bundan sonra bu saçma spikerleri dinlemek için D-Smart alıp para vericek mişiz..Ulan yabancı kanallardan dinlerim sizi dinleyeceğime...Daha zevkli bile olur be..Yeter ki siz olmayın..Radyodan bile dinlerim..

Ertem Şener'den sadece 2 adet örnek..

"Kanatları olmadan uçabilen tek canlı: C.Ronaldo"

ve birde artık klasik olan;

"Evra'nın tam 23 kardeşi var"

Maçın ilk yarısına baktığımızda ilk 30 dakika 2 takımda çok temkinli oynadı diyebiliriz..Çünkü erken yenecek olan bir gol maçın gidişatı açısından çok tehlikeli olabilirdi..İlk 30 dakika da Manchester biraz da olsa daha üstün gözüktü C.Ronaldo'nun sürüklediği ataklarla kaleyi ara sıra yoklamaya çalıştı..Chelsea açısından baktığımızda ise bu dakikalarda sahada yoklardı diyebiliriz..Hatta ben bu mu lan Chelsea demeye başlamıştım bile..Maçın bu hareketsiz ve zevksiz gidişatına son vermek için sahneye C.Ronaldo çıktı..Gerçi golün öncesi de güzeldi..Dar alanda kısa paslar sonrası boşalan topa yapılan ortaya Ronaldo mükemmel bir kafa vurdu..Ve kalecinin kurtarması imkansız olan köşeye gönderdi..Gerçekten de güzel bir gol oldu..Zaten onu öyle havada gördüğüm anda aklıma KRAL geldi..Ne gollerin var be KRAL..Neyse maça dönelim..

Golden sonra her 2 takımında oyunu artık açılmaya başlamıştı..Chelsea artık gol bulmalıydı..Onlar gol bulmaya çalışırken Manchester yine sağlı sollu ataklarla kaleyi yokluyordu..Hatta neredeyse 2. golü bulacaklardı..Yazının başında anlattığım o atağı da bu golden sonra yakalamışlardı..Chelsea ilk yarıyı 1-1 kapatırsa soyunma odasına çok avantajlı giderdi..Dönüşünde de gayet moralli dönerlerdi..Manchester'da bir o kadar moralsiz olurdu..Nitekim öylede oldu..

45. dakikada Ferdinand'ın arkasına çarpan top Lampard'ın önünde kaldı ve Lampard kolay bir şekilde topu ağlara gönderdi..Ardından golü annesine hediye etmesi ise baya duyguluydu..Ama Ertem Şener'in o anı yorumlaması ise bir o kadar iğrençti..İlk yarı Chelsea'nin istediği gibi 1-1 sonuçlandı..2. yarıda ise üstün oynayan taraf Chelsea idi..Manchester'da pozisyonlar buldu ama değerlendiremedi..Değerlendirse benim tahminim tutacaktı zaten..=)

90 dakika da aynen ilk yarı gibi 1-1 sonuçlandı ve maç uzatmaya gitti..Uzatmada da skoru değiştiren olmayınca 120 dakikanın sonucu 1-1 olarak gözüktü skorboardta..Bu da maçın penaltılara kaldığının göstergesiydi..
Penaltıları ise ben anlatmıyorum..Aşşağıya kopipaste yaptım..

Tevez scores for Man United
Ballack scores for Chelsea
Carrick scores for Man United
Belletti scores for Chelsea
Ronaldo MİSSES for Man United
Lampard scores for Chelsea
Hargreaves scores for Man United
Ashley Cole scores for Chelsea
Nani scores for Man United
Terry MISSES for Chelsea
+
Anderson scores for Man United
Kalou scores for Chelsea.
Giggs scores for Man United.
Anelka MISSES!!! for Chelsea

Ve şampiyon olan takım Manchester oluyor..Maçla ilgili akılda kalan bir kaç şey ise;

-Berbat zemin..Bunun sonucunda futbolcuların ayağına giren kramplar..

-Terry'nin üzüntüsü..(Buna sebep olan da zemindir..)

-Anelka'nın vurdumduymazlığı..

-Sahaya gereğinden fazla uzak olan tribünler..(İngiliz seyircisi kendi tribünlerinden sonra bir şok yaşamıştır heralde..)

-Tribünde olan bir GS bayrağı..=)

-Ve artık futbolun en iyisinin -çoğu kişi böyle düşünüyor- C.Ronaldo olması..(Aslında bu beni sevindirirdi ama 7 Haziranda yapacak olduğumuz Portekiz maçı sebebiyle oldukça hüzünlendiriyor..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder