16 Haziran 2008 Pazartesi

Türk inanırsa..!

Müthiş bir zaferdi..İlk başlarda büyük karamsarlığa düştük..Ama isviçre maçında Türko'ların neler yaptığını biliyor ve bu maçta da aynısını tekrarlayacaklarına dair ümidimi devam ettiriyordum..Nitekim öyle de oldu..Turnuvada bir ekol olan çekleri 3-2 devirdik ve çeyrek finale adımızı alın terimizle yazdırdık..!

İlk yarı berbat bir oyun sergiledik diye bilirim..Zaten ilk 10 dakika içerisinde aceto'nun değimiyle "solaryumda fazla kalmış hakem" 2 orta saha oyuncumuza (mehmet aurelio ve mehmet topal) sarı kart vererek hızlarını kesti..

İlerleyen dakikalarda da çek'lerin, havadan kollere top gönderme taktiği başarılı oldu ve 2.02'lik kollerden kafa golünü yedik..ilk yarıyı daha fazla gol yemediğimize şükrederek 1-0 geride kapattık..

2.yarı Semih'in oyundan alınması büyük riskti..Çünkü 2.yarı gol bulmamız gerekiyordu ve Semih gibi her an gol atabilecek potansiyeli olan bir oyuncunun oyundan alınması mantıkla bağdaşmıyor gibiydi..55-60. dakikalarda bir gol bulsak çok iyi olur devamı gelir derken 61. dakikada 4. hakemin hatasından kaynaklanan bir gol gördük kalemizde..Plasil'in golüyle 2-0 geriye düşmüştük..Ama asla inancımız yitirmemiştik..Buna en en güzel örneklerden biride Tuncay'ın 4. hakemden bayrağı alıp deparla yan hakeme götürmesiydi..

Ayrıca 2. yarı oyuna giren Sabri'yi de unutmak olmaz..bence mükemmel oynadı..Sabri gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan birini oyuna almakta büyük risk...Ama Sabri oyuna girdiği andan itibaren sağ kanattan yaptığı bindirmeleriyle oynadığı alanda basılmadık yer bırakmadı ve milli takımımız artık Türk gibi oynamaya başlamıştı..İlerleyen dakikalarda sabri'nin sağ bek'e çekilip hamit'in orta alan'a alınması herkesin de bildiği gibi maçın kaderini etkileyen şey oldu..gerçi her ne kadar sabri geriye çekildi desek de o da her atağımıza katılmaya devam etti..

Ne olduysa 70. dakikadan sonra oldu zaten..Çılgın Türkolar geri döndü..Önce Arda'nın golü ile umutlandık, daha sonra Dünya'nın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilen Cech bize yardım etti beraberliği yakaladık..Oh ne güzel oldu bu gol, Cech penaltılara moralsiz gidicek derken Hamit'in harika asistini klasına yakışır bir vuruşla tamamlayan Nihat bizi havalara uçurdu..

Müthiş bir şekilde sevinip evde zafer turları atarken Volkan'ın yaptığı hareket bizi adeta şok soktu..Çok sorumsuzca ve açıklaması olmayan bir hareketti bu..Ya bir gol daha yiyip maç penaltılara gitseydi..o zaman bunun hesabını Türk milletine verebilecekmiydi Volkan?..
Neyse ki korktuğumuz olmadı ve çekleri 3-2'lik skorla devirerek adımızı hem çeyrek finale hemde kupa tarihine altın harflerle yazdırdık..

Çeyrek finaldeki rakibimiz Hırvatistan..Hırvatlar elemelerde ingiltere'yi devirdiler, grubta da almanları..Yani oldukça güçlü bir ekipler ama Milli takımımız Türk gibi oynarlarsa şüphesiz Yarı Final'e çıkacaktır..

Bu arada Hırvatistan maçında Mehmet Aurelio ve Volkan kart cezalısı olarak yok..Emre Güngör'de sanırım 2 ay boyunca yeşil sahalarda yokmuş..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder