27 Aralık 2008 Cumartesi

Yabancı Takım Sevdası ?

Blog yazarlarının bazılarında görüyorum yabancı takım sevdasını..Yabancı takımların fanatiği nasıl olabiliyorlar hala anlamış değilim açıkcası..Mesela Türkiye'de tuttuğun takımdan başka yabancı liglerde sempati duyduğun takım olabilir..Herkesin vardır..Ama bu sempati fanatiklik boyutuna nasıl ulaşabilir ki ?

Yabancı liglerdeki takım fanatikliğinde en çok tutulan takımlar benim gördüğüm kadarıyla Roma, Inter ve Boca Juniors..Milli Takım boyutunda ise İtalya..Ha bir de takım olarak Manchester Utd. sevdalıları da çok ama o genelde fanatiklik boyutunda değil..

Mesela Roma'yı tutan birisi için, onu Roma'ya çeken şey ne ? veya Boca Juniors şampiyon olduğunda neredeyse kendi tuttuğu takım şampiyon olmuş kadar sevinen biri nasıl oluyorda kendini bu kadar kaptırabiliyor ? yada Inter'in taraftar gruplarının ürünlerini alan, her maçını izleyen birisi ?.. (örnekler çoğaltılabilir) Baktığımız zaman Roma, Inter ve Boca'nın da taraftar grupları dünyaca ünlü, sağlam gruplar..Bu insanları çeken şey bu faktör mü diye de düşünüyorum aslında ama yine de sorularımın cevabını tam olarak alamıyorum..

Ha Türkiye'de yaşarsın Galatasaray'ı tutarsın -yada herhangi bir takımı- Galatasaray'ın maçlarına gidersin, ürünlerini alırsın falan filan..onunla iç içe olursun yani..bunu anlarım..ama bu yabancı takım sevdalıları diye adlandırdığım arkadaşlar ne o tuttukları takımla aynı ülkede yaşıyorlar, ne herhangi bir bağları var ne de o takımın maçına gidebilme ihtimalleri var..Böyle olduğu halde nasıl oluyorda fanatiği oluyorlar anlamıyorum işte..

Bu sorularıma cevap veren bir kişi olursa çok sevinirim..Sorularım sempati duyanlara değil, fanatik olanlara..Yanlış anlaşılmasın..

5 yorum:

  1. Aslında haklısın.Benim yazılarımdan anlaşılacağı üzere sadece sempati duyuyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Benimle aynı düşüncede olan birini görmek sevindirdi beni :)

    YanıtlaSil
  3. Bence olabilecek birşey.
    Lazio benim için Galatasaray'dan sonra denizlispordan önce gelir mesela :)
    Beni buna ne çekti bilmiyorum ama seviyoruz işte takımı :D
    Atkısınıda buldum ama çok pahalı para biriktiriyorum. Onu da alacağım yakında. :)

    +Üniversite hayallerim içinde bir Lazio maçına gitmekte var. Hayırlısı bakalım :)

    YanıtlaSil
  4. Sende lazio sevdası olduğunu bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
  5. Forza Lazio Merda roma :)

    YanıtlaSil