31 Aralık 2008 Çarşamba

Yüzyirmi

Her Türk gencinin izlemesi gereken bir film 120..Adama tokat gibi çarpıyor bazı sahneleri..Muro, Arog, o, bu yalan..Önce 120 izlenip daha sonra başka filmler izlenmeli..Filmi izledikten sonra karşıma 3-4 ermeni çıksada tokatlasam diyorsunuz..Ama bu devirde tokatlamakla olmuyor..Çok çalışmak gerek..Hemde çok..

Van… 1914 Haziran… Avrupa’da başlayan 1. Dünya Harbi ülkemize de sıçrar, Ruslar Doğu Anadolu’da Erzurum istikametinde taarruza geçerler. Aralık 1914’te Sarıkamış Harbi’nin başlamasıyla birlikte çatışmalar yoğunlaşır. 1915 Ocak’ta eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm-kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir... Vanlı çocuklar gönüllü olurlar... 12–17 yaşlarında 120 isimsiz kahraman, sırtlarında cephane ile Van’dan yola çıkan çocuklar karlı dağların donduran soğuklarında günler süren uzun yürüyüşlerine başlar. Ama bu büyük yolculuk 120 çocuk için hiç de kolay olmayacak, tam bir ölüm – kalım harbi şekline dönüşecektir.

Oyuncular : Özge Özberk (Münire) , Cansel Elçin (Süleyman Teğmen) , Burak Sergen (Sermet Bey) , Emin Olcay (Cemal Müdür) , Oytun Öztamur (Mehmet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder