29 Aralık 2008 Pazartesi

Yalnız değilsiniz !

Şerefsiz israilin Filistin'e yaptığı saldırılar da ölü sayısının 300'e yaklaştığı belirtiliyor..İlk saldırıyı çocukların okuldan çıktığı saatlerde yaptıkları belirtilen bu ırz düşmanları şimdi de kara harekatına başlıyorlarmış..İşin en acı tarafı da tüm dünya bunu seyirci gibi izliyor..Filistin'e yardım gönderen ülke sayısı da oldukça az..Kimseye yemiyor israile karşı durmak..Bi amerika karşı çıkabilir istese..Ama Amerika'nın da ne mal olduğu ortada !

Keşke Osmanlı Devleti zamanındaki büyüklüğümüz hala devam etse..Keşke hala herkes bizden korksa..ve keşke hala düşmanı korkutmaya yeniçerilerimizin elbisesi yetse !

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez." (Maide,51)

Ve bu Ayet'in bir tefsiri:'Yahudi ve hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onlara velî olmayınız değil, onları velî tutmayınız, itimat edip de yâr tanımayınız, yardaklık etmeyiniz. Velâyetlerine, hükümlerine yardımlarına müracaat etmek, mühim işlerin başına getirmek şöyle dursun, onlara gerçek bir dost gibi tam bir samimiyetle itimat edip de kendinizi kaptırmayınız. Özetle onları dost olur sanıp da yakın dostlarınız gibi sıkı fıkı beraberliklere dalmayınız, tuzaklarına düşmeyiniz, isteklerine iştirak etmeyiniz. Görülüyor ki 'Yahudiler ve hıristiyanlara dostlar olmayınız' buyurulmamış, 'Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyiniz' buyurulmuştur. Çünkü 'Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez.' (Mümtehine, 60/8 ) buyurulmuştur. Şu halde müminler yahudi ve hıristiyanlara iyilik etmekten,dostluk yapmaktan, onlara âmir olmaktan yasaklanmış ve men edilmiş değil, onları dost edinmekten, yardaklık etmekten yasaklanmışlardır.'

Ayeti buradan aldım.

1 yorum: