12 Aralık 2008 Cuma

Arog vs Muro

Hatırladığım kadarıyla blogumda daha önce film hakkında yazı yazmamıştım.Bu ilk olacak hayırlısıyla :) İlkler de önemlidir derler.(Dilber Hala Stili :))

Arog'a da Muro'ya da gittim..Arog'a daha önce gittiğim için önce Arog'dan bahsetmek istiyorum.

Herkes gibi bende büyük beklentilerle gittim Arog'a..Çünkü işin içinde Cem Yılmaz var..İnsan stand up tarzında bir film bekliyor doğal olarak..Film boyunca komedi, kahkaha bekliyor..Arog'da beklediğimi bulamadım evvela..Çok güldürmedi beni..Baya komik olan yerleri de vardı tabi..Arif'in hap attıktan sonra yaşadıkları..Kibariye'nin şarkılarını dinliyip ağlamaları..Rıdvan Dilmen'in pozisyon yorumu..Güzel şeylerdi bunlar...Ama bu tip şeyler daha fazla olmalıydı bence..Ayrıca filmde dikkati çeken bir şey de küfürün oldukça az kullanılmasıydı..2 veya 3 sahnede vardı sanırım..
Tribünlerde ve sinemada küfüre tabiki karşıyız :) ama filmde biraz daha argo falan olsa daha iyi olurdu bence..Arog'a çocuklarında büyük rağbet göstermesinin küfürün az kullanılmasının sebebi olarak gösterebiliriz..Arog'un ekranlarda çıkan ilk fragmanında dünyaya gelen Elyın adlı dinazor veletin beyaz perde de hiç gözükmemesi de dikkat çekiciydi..Son olarak, Kötü film değildi..Ama bence daha iyisi olmalıydı..

Muro'ya gelince..Muro; benim KV'de de her hareketine güldüğüm bir adam..Filme giderken Arog kadar büyük beklentilerle gitmedim..Ama beni tahmin ettiğim seviyede güldürdü..Beklediğimi buldum yani :) Zaten Çeto ile Muro'nun diyalogları baya güldürdü beni..
Filmde de söyledi Muro'nun örgütten ayrıldığını..İyi oldu bu..Çünkü terör örgütüne mensup adama gülmek-filmine gitmek- huzursuz ediyordu beni..Neyse..Muro ile Çeto'ya kız işlerini pek yakıştıramadım. :) En son memati ile abdulhey girdi kız işlerine, durumları ortada..:) Son olarak; güzel filmdi vesselam..

İki filmin karşılaştırmasına gelirsek..Arog rekor kıracak olsa da bence Muro daha iyiydi..Ama iki filmi de kaçırmamak, gitmek lazım..Zaten uzun süre vizyonda olurlar..

Edit:Arog ile ilgili ilginç bir haber var..Okumak için burdan..

2 yorum:

  1. Vallahi herkes bayram tatilini fırsat bilerek sinemalara akın etti.Ama ben daha sinemanın önünden geçmedim.Ortam durulsun ilk işim sinema :)
    Filmlere bakacak olursak A.R.O.G'u daha çok çocuk ağırlıklı kitlenin izlemesi dikkatimi çekti.Bugün okuduğum bir haberde A.R.O.G'un çalıntı olduğu yönünde iddialar vardı,zaten izleyenler beğenmiyor,benim gibi sinemaya vakit bulamayanların hevesini kıracaklar :)
    Muro'da ise fragmanlarından anlaşılacağı üzere bence filmi Çeto kurtarıyor.Kız meseleleride filme ayrı renk katacağını düşünüyorum.Bu arada 2 filmi izlemişsin,Osmanlı Cumhuriyeti'ni izlemessen ayıp olur :)

    YanıtlaSil
  2. Arog'un çalıntı olduğu ile ilgili haberin linkini yazımın sonunda bende verdim :)
    Ama yinede Arog'a git derim..

    Muro hakkındaki tespitin oldukça doğru..kız meselelerinde çeto ön plana çıkıyor :)

    Osmanlı Cumhuriyetini sanırım 2 hafta önce izledim. :)

    YanıtlaSil