28 Mart 2009 Cumartesi

Eker Sütlü Tatlıları

Sütlü tatlıları severim..Özellikle sakızlı muhallebi ve höşmerimi..İkisinin de fanatiği olduğumu söyleyebilirim..Sakızlı muhallebiyi bulmak çok kolay ama höşmerimi bizim buralarda bulmak oldukça zor(du).Höşmerimi Balıkesirli arkadaşlarım sayesinde ayda yılda bir yiyebiliyordum, taa ki Eker'in sütlü tatlıları ile karşılaşana kadar..Gerçekten müthiş kalite, müthiş lezzet..Höşmerim Balıkesir'den gelenlerden bile daha güzel..Eğer sizde süt tatlılarını çok seviyorsanız mutlaka deneyin derim..

Reklamları izlediniz . .

4 yorum:

  1. İki türlü höşmerim var. Birisi irmikle yapılan, yani senin hastası olduğunu itiraf ettiğin; öbürü bizim Çankırı yöresine ait olan süt kaymağı ile yapılan. Bizim yörenin diye söylemiyorum, kesinlikle bizimki daha güzel. Ama tatlı niyetine değil, hamur işi niyetine yeniyor. Tavsiye ederim, bulursan kaçırma.

    YanıtlaSil
  2. Evet, benimki irmik ile yapılanmış..İçindekiler kısmını okudum şimdi de :)

    imkanım olursa sizinkini de tatmayı çok isterim tabi.. :)

    YanıtlaSil
  3. Okul zamanı, Balıkesirli bir arkadaşımız vardı; her gittiğinde getirirdi muhakkak, o zaman tanıştım. Severek yerdik. Ama şimdi olmadı ki tam da rejime başlamışken aklıma karpuz kabuğu düşürdünüz. :)

    YanıtlaSil
  4. umidim,

    Bir taneden bir şey olmaz. :D bakkalarda bile var eker tatlıları..almanızı tavsiye ederim :D

    YanıtlaSil